Magyarország

Magyarország

Treasury szolgáltatások

A hazai és regionális piacokon tevékenykedő partnerek jelzései alapján az ING Treasury szolgáltatásai kiemelkedő színvonalúak.

Ebben az üzletágban az ING Bank egyike a legerősebb pozíciókkal rendelkező pénzintézeteknek. A forint és devizapiacon, valamint a devizakonverzió területén piacvezető bankként kiemelkedő partnere a legaktívabb külföldi befektetési bankoknak és magyar nagyvállalatoknak. A bank tőkepiacon szerzett komoly pozícióit jól mutatja, hogy évről-évre rendszeresen nyeri el az Év Elsődleges Forgalmazója, valamint az Év Legnagyobb Forgalmú Repó partnere díjakat az ÁKK-tól.
(ÁKK: Államadósság Kezelő Központ)

Treasury szolgáltatásaink keretében elsősorban vállalati és intézményi ügyfeleink részére kínálunk árfolyam-, kamat-, valamint árukockázat-kezelési megoldásokat.

Az ING Wholesale Banking Treasury osztályán - a nemzetközi Financial Markets terület részeként - a treasury szolgáltatásokat nyújtó üzletkötők a legfrissebb piaci információkat biztosítják partnereiknek és ők jegyzik Önöknek az árfolyamokat is.

Hol segíthet az ING a fedezési politika kialakításában?

Nemzetközi Financial Markets elérhetősége: https://www.ingwb.com/

Az ING Wholesale Banking Treasury Sales elérhetőségei:

Tel: +36 1 235 8500

Az ING Wholesale Banking Treasury termékeiről és szolgáltatásairól az alábbiakban tájékozódhat.

 

Online szolgáltatások:

 • INGTRADE – Az ING valós idejű deviza- és kamatkereskedési rendszere
  Az ING által nyújtott szolgáltatás, melynek segítségével önállóan, egy európaszerte használt internetes alkalmazáson keresztül köthetnek devizakonverziós - spot és forward -, illetve betéti ügyleteket a piaci órákban az éppen aktuális piaci feltételek mellett. Az installálás költségmentes, egyéb feltételekről érdeklődjön munkatársainktól!

 • Elemzések
  Szinte minden fejlett és fejlődő piacon dolgoznak elemzőink, akik naprakész információkkal, ötletekkel, üzleti stratégiákkal segítik ügyfeleinket.

Az alábbi linken tájékozódhat elemzéseinkről: http://research.ing.com

 

Termékpaletta:

Árfolyamkockázat kezelése - devizaügyletek

Elsősorban fedezeti céllal ajánljuk exportőri vagy importőri pozícióban lévő ügyfeleink részére az alábbi termékeket, melyek közötti választást a cég kockázatkezelési politikája, a döntéshozók piaci várakozásai, valamint az aktuális piaci helyzetben elérhető fedezeti szintek befolyásolják.

 

Árfolyamkockázat kezelésének eszközei exportőrök részére:

 

Árfolyamkockázat kezelésének eszközei importőrök részére:

 

Kamatkockázat kezelése

A kamatok volatilitásából következően éppen olyan fontos eredményhatásukat vizsgálni illetve megfelelő megoldásokkal azokat kiiktatni, mint a devizaárfolyamok esetében. Kamatkockázat kezelési eszközök között a változó kamatozásból eredő kamatkockázat fedezésére mutatunk be lehetőségeket az alábbiakban.

 

Kamatkockázat kezelésének eszközei változó kamatozású hitellel rendelkezők részére

 

Árukockázat kezelése

Az árukockázat a vállalatoknál jelentkező kockázatok harmadik típusa, mely az alapvető tevékenységből adódik – amennyiben az valamely piacon kereskedett áru vásárlásához vagy értékesítéséhez köthető.

Az ING Bank budapesti fióktelepe az amsterdami Treasury központtal karöltve aktívan részt vesz az árupiaci termékek és derivatívák kereskedésében. Az ING önálló pozíciót tart és könyveket vezet számos, tőzsdén kereskedett termékben. Kollégáink jelentős tapasztalattal rendelkeznek a legtöbb árupiaci megoldás kidolgozásában, a legegyszerűbb swap ügyletektől, az összetett, hosszabb távú struktúrákig.

Árukockázat kezelésének eszközei:

 

Befektetések

Ügyfeleink részére többféle befektetési lehetőséget kínálunk. A legegyszerűbb betéti termék a bankbetét. Standard és egyedi futamidőkre is elfogadunk betétlekötési megbízást a legtöbb devizában. 50 millió HUF vagy 200.000 EUR összeg felett a treasury jegyez egyedi kamatot egynapos (overnight) betétektől 1 évig.

Magyar és külföldi államkötvényekre, diszkont kincstárjegyekre, valamint vállalati kötvényekre jegyez mindenkor vételi és eladási árat a bank. 

Mindezeken túlmenően olyan egyedi befektetési konstrukciókat is kínálunk, amelyek a piaci szinteket meghaladó kamatot kínálnak, valamilyen egyéb (pl. árfolyam) kockázat vállalásával. A devizapozícióval rendelkezők így felhasználhatják árfolyam-várakozásaikat a betéti kamat növelésére.

 

Szolgáltatások

 • Telefonos árjegyzés, üzletkötés
 • Limitáras megbízások kezelése
 • Folyamatos piaci információk
 • E-mailes tájékoztatás a fontosabb eseményekről, piacok alakulásáról, stratégiákról
 • Tanácsadás
 • Meglévő pozíciók aktív menedzselése, kiértékelése